Dethleffs-Logo Tilbage til dethleffs.dk

Opfindelsen af camping

Dethleffs 90 år

Find ud af, hvordan det hele begyndte for 90 år siden – og læs mere om hvordan opfindelsen af camping og en ægte kærlighedshistorie hænger sammen. Scroll blot ned, og se.

En legendarisk bryllupsgave

1931

Som juniorchef i faderens piske- og seletøjsfabrik er Arist Dethleffs ofte afsted på ugelange forretningsrejser. Sammen med sin forlovede Fridel Edelmann ideer grubler han over en løsning på at slippe for de lange perioder, hvor de må være adskilt fra hinanden. „Et slags hjem på hjul, hvor vi kan køre sammen, ville være det rigtige for os.“, skriver Fridel i sin dagbog. Som gave til brylluppet gør Arist i 1931 planen til virkelighed og bygger „das Wohnauto“. Den første køretur fandt sted tirsdag i påsken 1932, og efter de første testkørsler fulgte tusindvis af rejsekilometer sammen. Med deres „Wohnauto“ opfinder de to ikke mindre end campingen! En ferie- og fritidsform, der i mellemtiden har vundet millioner af tilhængere.

Skabt godt fra begyndelsen

Tænkt på det hele

Som gennemført familiemenneske tilpasser Dethleffs det rullende hjem til sine allerkærestes ønsker og behov. Efter fødslen af datteren Ursula i november 1933 bliver „das Wohnauto“ til en familiecampingvogn. Opfinderen integrerer endda et kar i køretøjsbunden til at bade den lille datter og vaske vasketøj.

„Det er vidunderligt at rejse sådan. Vi mangler ingenting, vi har et komfortabelt hus med udskiftelig have og altid en ny udsigt fra vinduet“

Fridel Dethleffs

Den unge startup-virksomhed vokser

Efterspørgslen stiger

Med sit usædvanlige vogntog støder den unge familie Dethleffs på så megen interesse, at de første campingvogne inden længe fremstilles på bestilling.

Den manuelle produktion starter i et skur på farens erhvervsgrund, men pladsen bliver hurtigt trang. I 1936 beskæftiger Dethleffs Wohnauto-byggeri allerede seks fastansatte medarbejdere.

Pioneren tænker videre

Begejstringen vl ingen ende tage

Familien Dethleffs giver sig i kast med at udvide campingideen med nye facetter. Uanset om det gælder langtursrejser eller vintercamping, er de egne fire vægge på hjul altid med. Og naturligvis udnyttes hver rejse som værdifuld testkørsel, uanset om den er kort eller nogle gange også 9.000 km lang. Således testes kvalitet og funktionalitet altid både godt og grundigt men også personligt, så der kan videreudvikles på baggrund af praksis.

Oplev uforglemmelige øjeblikke

Dethleffs-følelsen

Opholdet i den familievenlige campingvogn opleves som det andet hjem. Et sted, hvor man er sammen, og hvor der er harmoni og velbehag. Og en fantastisk mulighed for at opleve naturen. Tilbage efterlades uforglemmelige minder. En Dethleffs får en plads i sine ejeres hjerte og bliver en ven af familien.

Altid med fingeren på tidens puls

Altid i bevægelse

Også den dag i dag udgør venskab og familie kernen i brandet Dethleffs og er indgroet i alt, hvad virksomheden foretager sig. Ligeså holder vi fortsat pionerånden fra den gang i hævd. Hvert øjeblik og i hvert nyt køretøj. God rejse!

„Arist Dethleffs har med sin ide skabt en bevægelse. Hans pionerånd lever fortsat i Dethleffs og har begejstret millioner af mennesker.“.